Béci Lorenzo Elvis
Egykori villalakók vallanak kukkolási szenvedélyükről
A Fókusz annak járt utána, hogy vajon mennyire természetes dolog az, hogy a másik ember ügyes-bajos dolgait megfigyeljük és beszélünk róla, valamint néhány egykori villalakót kérdeztek arról, hogy milyen érzés volt az, amikor őket kukkolta egy egész ország.

A BeleValó Világ egyik műsorvezetője, Bécinek semmi problémája nincs a valóságshow-kkal, miért is lenne, hiszen szerepelt is a Való Világ 5 adásait megelőző szériában, de azt nem tudná elviselni, ha valaki fanatikus módon, távcsővel és hasonló eszközökkel felszerelve követné őt a kinti életben, és látná minden másodpercét.

A NekedValó műsorvezetője, Gigi szerint jó érzés kilépni a mindennapok szürkeségéből, és megnézni, hogy vajon a másik ember a villán belül mit csinál éppen, mit eszik, hogyan és kivel beszél stb.

A kukkolás "művészete" egyébként nem új keletű. Már Arisztotelész is írt arról, hogy az ember mennyire szereti megnézni, hogy a szomszédja, vagy mások, akik a közelében élnek, hogyan viselkednek, és ezeket kibeszélni. Ez nem feltétlenül azért van, mert annyira gyarló lenne az ember, hanem sokkal inkább azért, mert szeretjük összehasonlítani magunkat másokkal. Szeretjük megnézni, hogy egy adott ember - aki esetleg hasonló körülmények között él, vagy hasonló körülmények közül való mint mi - hogyan reagál bizonyos szituációkban.

Nem véletlen tehát, hogy annyira népszerűek a valóságshow-k, és az sem, hogy minden nap az egyik legnézettebb műsor a Való Világ 5.

Ha kíváncsi vagy a valóságshow-k kialakulásának történetére, és még többet szeretnél megtudni az ember kukkolási vágyáról, akkor kattints az "Elolvasom" gombra.


Címkék:


AJÁNLÓ

MEGSZÓLALOK ÉN IS, NEM VAGYOK NÉMA...