VV5 vágószoba
A vágószobában 150 TB-nyi anyagból lehet válogatni
A tévénéző közönség - főleg annak internetet használó része - rendkívül hajlamos arra, hogy egyes villabeli esemény, sőt, az egész VV5 mögé mindenféle összeesküvés-elméleteket, ál-sztorikat gyártson. A legviccesebb mégis az, amikor később egyértelművé válik, hogy egy-egy összeesküvés-elmélet nem állja meg a helyét, akkor nem vonja le az adott személy a konzekvenciát, inkább gyorsan legyárt egy másikat. Az Egyesült Államokban is van manapság egy olyan figura, aki 2011-re már kétszer is, napra pontosan megjósolta a Világvégét (Harold Camping).

A Fókusz most olyan helyekre kalauzol el bennünket, ahol a Való Világ 5 nézői még nem járhattak, mégis, elengedhetetlen részei a valóságshow gördülékeny menetéhez.

A villa lelke a Control Room, vagyis a Villa Vezérlő. Ide fut be az összes kamera (22 robot és 4 nagy kamera) képe, valamint az összes villalakó mikroportjából a hang. Ez utóbbi folyamatosan rögzül, a kamerából közvetített képeket pedig mindig úgy vágják össze, ahogy azt a történés megkívánja.

, a VV5 kreatív producere szerint a műsor egy személyiségnek a tehetségkutató műsora. Minden egyes tehetségkutató valamilyen téma köré épül, és az egyes résztvevők valamilyen produkció mögé bújnak. Például az X-Faktorban énekes tehetségeket keresnek. De a villán belül az egyes villalakók csak a személyiségükkel és a viselkedésükkel tudnak hatni az emberekre.

A kreatív producer szerint a valóságnál nincs könnyebben rögzíthető és feldolgozható esemény. Ha az egész valóságshow fikcióra és állandó belenyúlásokra épülne, akkor képtelenség lenne ilyen tempóban kreálni az eseményeket. Egyébként sincs semmi szükség arra, hogy fiktív és előre legyártott eseményeket színészkedjenek el a lakók, ugyanis a történet hihetetlen tempóban megy előre magától is. Egyrészt a lakók élik a mindennapi életüket, amely mint tudjuk, bőven tartogat konfliktusokat, vicces- és kevésbé vicces elemeket. Másrészt - és ez az egyetlen módja, ahol valamelyest "belenyúlnak" a játék menetébe a készítők - különböző feladatokkal próbálják a szerkesztők az eseményeket befolyásolni, és valamilyen szinten generálni.

Ha kíváncsi vagy, hogy ki is az a "villanővér", hogyan néz ki a "kamerafolyosó", és egyéb kulisszatitkokra, akkor kattints az "Elolvasom" gombra.

Címkék:


AJÁNLÓ

MEGSZÓLALOK ÉN IS, NEM VAGYOK NÉMA...