Szalai Annamáriáék sem aprózzák el.
Újabb 60 milliós pénzbüntetést kapott az RTL Klub a Való világ műsorral kapcsolatos jogsértésekért.

60 millió forintos bírság megfizetésére kötelezte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa az RTL Klubot a Való Világ 4. szériájának februári, márciusi és áprilisi adásainak jogértései miatt - mondta a testület szóvivője kedden, a médiatanács ülését követő sajtótájékoztatón.

50 millió forintot a műsorok jogsértéseiért szabott ki a médiatanács, míg további 10 millió forintot a műsorelőzetesek miatt, ezek minden esetben a kiskorúak védelmére vonatkozó előírásokat sértették - közölte Kiricsi Karola. A műsorainak és az előzeteseinek jelentős részét ugyanis a 12 éven felüliek helyett a 16 éven felülieknek kellett volna ajánlania az RTL Klubnak, és csak 21 óra után tűzhette volna műsorra azokat a csatorna.  

A szóvivő hozzátette: a médiatanács ezzel lezárta a műsor vizsgálatát, amelyet három lépésben ellenőrzött. Első alkalommal 144 millió, második alkalommal 88 millió forintos bírságot szabott ki. A kötbérekkel és a büntetésekkel együtt a műsorért összesen 292 millió forintot kell megfizetnie a csatornának.

forrás: MTI, fotó: Kovács Tamás

AJÁNLÓ

MEGSZÓLALOK ÉN IS, NEM VAGYOK NÉMA...